Sådan finder du på et godt navn til din hjemmeside

Tænk hvis du har brugt flere timer på at komme op med det bedste navn til en hjemmeside eller blog. Det næste skridt er at gå online og bestille domænenavnet. Men i uheldige tilfælde kan du komme ud for at navnet har været i registret flere år. Hvis du ikke har et budget til at lede efter ejeren og forhandle en pris, så har du stadigvæk andre alternativer.

Start forfra

Selvom du måske har brugt mange timer på at komme op med et godt navn, så findes der mange gode alternativer. Måske kan du benytte de følgende tips til at komme op med et endnu bedre navn.

Har du husket på at det er vigtigt at dit domænenavn er nemt at skrive? Selvom slang kan være sejt og sjovt, så kan det gøre det mere svært for dit publikum at finde frem til din side. En anden god ide er at sørge for at have et kort og simpelt domænenavn.

Kontakt ejeren

Hvis du ikke har noget alternativ til det domænenavn, som du gerne vil have til din hjemmeside, og det skal være .com eller .dk, så kan du prøve på at købe det fra den nuværende ejer. Måske har ejeren registeret navnet for længe siden uden at rent faktisk at komme videre. Det kan du få en bedre ide af ved at indtaste navnet i din browser.

De fleste forventer at det koster det hvide ud af øjnene at købe et domænenavn fra en anden ejer, men det behøver ikke at være sådan. Der er ingen garanti for at du og domæneejeren ikke kan blive enige. Derfor er der intet galt ved at prøve på at tale med ejeren. Se hvordan du finder domæne ejer her.

Benyt .co i stedet for .co

Der er selvfølgelig også andre alternativer, hvor du ikke behøver at kontakte ejeren. De fleste vil gerne have en .com efter sit hjemmesidenavn, da det dominerer internettet. Men du kan vælge det næstbedste og fremtidens konkurrent til .com, som er ”.co”. Det er især populært på grund af den naturlige sammenhænge med engelske ord såsom company (firma) eller commerce (forretning).

Derudover så er der ikke meget forskel fra .com og faktisk er der mange mennesker, som er for hurtige på tasterne og derfor kan du måske endda få besøgende, som opdager din side ved et tilfælde.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *