3 gratis tips til flot grafik og billeder til din hjemmeside

Som hjemmeside- eller webshop-ejer er man altid på udkig efter nye og gerne gratis muligheder for at gøre sin side endnu flottere og mere attraktiv at se på.

Dette gøres typisk med billeder og grafik, men koster disse ting ofte en del penge at få lavet, da der både skal grafiker og fotograf ind over.

Sådan behøver det dog ikke at være, og i denne guide giver vi dig tre helt gratis tips til, hvordan du kan få flotte billeder og grafik til din hjemmeside eller webshop.

Grafik med Canva.com

Hvis du ikke allerede kender det, så er det på tide at du får taget et kig på Canva.com. Canva.com er et gratis browserbaseret alternativ til InDesign. Det er altså en stykke software der kan hjælpe dig med at lave bannere og andet grafik til din hjemmeside eller til dine kanaler på de sociale medier.

En af fordelene ved Canva.com er, at programmet er langt mere simpelt end InDesign, og du kan hurtigt få sat nogle billeder, figurer og tekst samme, så det ligner en million.

Det er super nemt at bruge, og du behøver således ikke at hyre en dyr grafiker, når du skal have lavet nye tilbudsbannere til din webshop!

En side som bruger Canva.com rigtig meget er musimi.dk – prøv at se deres blog-område for inspiration til, hvad du kan bruge Canva til!

Gratis billeder med stocksnap.io

Licensfrie billede, som du må bruge lige så tovligt du vil, er svære at opdrive. Dog findes sider, som eksempelvis stocksnap.io, hvor du helt gratis kan hente billeder til din hjemmeside.

Alle billederne må bruges til kommercielt brug og der er ikke krav om at linke tilbage til fotografen eller lign. Prøv at tage en kig på stocksnap.io og se nogle af de mange flotte billeder, som du må bruge kvit og frit på din side.

Video med Google slides og et Screen Capture program

Video-præsentationer af produkter og services kan være en dyr affære at få lavet, men er du lidt smart så kan du faktisk sagtens få sat en produkt-præsentationsvideo sammen, der ser ganske udmærket ud.

Alt hvad du skal bruge er et gratis screen capture program som f.eks. Ocam og et flot slideshow lavet i eksempelvis Google slides.

Herefter optager du blot skærmen mens du fortæller om dit produkt eller service. Resultatet bliver selvfølgelig ikke helt som hvis en professionel lavede det for dig, men vil det ikke koste dig en krone.

Et godt eksempel på en præsentationsvideo er denne fra NemProgrammering.dk: Excel bog præsentationsvideo

Videoen præsenterer den Excel bog som kan købes på NemProgrammering.dk. Videoen er udelukkende lavet ved hjælp af Google slides og et gratis skærmoptager-program (Ocam). Prøv evt. selv at lave en testevideo og se hvad du kan drive det til.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *