Hvad signalerer farverne på din hjemmeside?

Farvesammensætningen er ét af de vigtigste elementer i forhold til hjemmesidedesign. Det er ofte her, at nye designer løber ind i problemer, for det kan være svært at finde en farve, som fungere lige så godt i praksis, som den gør i fantasien. Der er imidlertid nogle generelle råd, som man bør følge.

 

Brug farverne funktionelt

Når du laver din hjemmeside, så bør du altid overveje farvernes funktionalitet. Farverne kan sagtens bare indgå på siden rent tilfældigt, men det giver ikke den bedste oplevelse af siden.

Et godt tip er eksempelvis at anvende hjemmesidens farver til at lede hen på de vigtige steder på siden – eksempelvis fremhæve navigationsmenuen, så den er nem at finde.

Undgå skrigende farver

Det er fint at skabe blikfang, men du skal ikke overdrive det. Du bør derfor være meget forsigtig med at bruge skrigende farver, da de typisk vil signalere fare hos de fleste besøgende. Vær grundig i dit valg af farver og skab et sammenhængende farvetema. Især blåt og grønt kan være gode, da de er beroligende farver, som sender signaler om troværdighed til den besøgende. Gul skal man omvendt være meget forsigtig med, hvis det er en skarp nuance af farven.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *