Digitalisering med til at booste det danske boligmarked

Det danske boligmarked er for alvor begyndt at røre på sig flere steder i landet. Dette viser en undersøgelse foretaget af Realkreditrådets Boligudbudsstatistik, der samtidig kan vise, at der er kommet 3.640 flere boliger til salg i 2016 i forhold til året før.

Den stigende digitalisering har været med til at gøre det nemmere for de købsinteresseret, hvilket vurderes til at være en forstærkende faktor til det stigende boligmarked.

Realkreditrådets Boligudbudsstatistik, havde desværre ikke kun gode nyheder, at bringe om det danske boligmarked. Udbudsfesten er nemlig et udbredt storby-fænomen, hvilket medfører at udviklingstallene for de mindre byer, ikke følger med i samme stil. Ser man på landsplan, er der ifølge undersøgelsen færre huse til salg set i forhold til året før, hvilket vidner om et boligmarked i ”udkants Danmark” der endnu ikke har fået gang i bolig salget.

København og Nordjylland løber med efterspørgslen

Det danske boligmarked er stadig præget af store regionale forskelle i efterspørgsel, hvor det er Hovedstadsområdet samt Nordjylland løber med den største efterspørgsel. Boligsalget er på disse kanter i sådan en udvikling, at det kan næsten kan sammenlignes med tiden inden finanskrisen.

Over de seneste par år, har det været Hovedstadsområdet, der løb med det største salg af ejerlejligheder, men tiden alene i spidsen for salget er ved at være forbi.

Boligøkonom i Nykredit, Mira Lie Nielsen udtaler, at Nordjyllands hovedstad Aalborg lige nu har så meget fart på boligsalget, at det over de seneste måneder har overhalet København. Denne tanke var for få år siden utænkelig, men en realitet i dag.

Prisniveauet i Aalborg ligger fortsat et godt stykke under niveauet i København. Til gengæld er liggetiderne blandt de absolut laveste i Aalborg, helt på niveau med København.

Aalborg er generelt blevet et populært sted at flytte hen, hvilket leder hen til den væsentligste forklaring på det stærkt voksende boligmarked. Nordjyllands hovedstad har nemlig oplevet et voksende indbyggertal, særligt blandt unge, hvilket har øget efterspørgslen af specielt ejerlejligheder helt enorm.

Flere ejendomsmæglere i Aalborg kan ligeledes berette om, at efterspørgslen har taget fart i det Nordjyske, hvilket er en glædelig nyhed for hele byen. Koebsmæglerne.dk har ligeledes nydt godt af den stigende efterspørgsel i det Nordjyske. Købsmæglerne hjælper køberne igennem hele købsprocessen, for at sikre en god handel, hvilket flere og flere gør brug af, i takt med den stigende efterspørgsel efter ny bolig.

Stigende digitalisering med til at gøre det nemmere at købe bolig

Den stigende digitalisering og øget brug af forskellige digitale platforme, vurderes til at have haft indflydelse på købsadfærden. Flere ejendomsmæglere satser stærkt på digitale platforme, der kan være med til at gøre det nemt at være boligkøber. Flere ejendomsmæglere har blandt andet gjort dem bedre bemærket på Google, hvilket er den primære måde forbrugeren søger efter bolig.

Samtidig er det i dag muligt at finde boliger, samt få pristjek via applikationer til de mobile enheder. Det er derved blevet muligt, at slå en bolig brugervenligt op, så snart man ser den på gaden. Applikationer og udvikling af hjemmesider gør det endvidere muligt for kunden at sammenligne boliger, hvilket ligeledes er en behjælpelig faktor når man står som potentiel boligkøber

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *