Din hjemmeside skal være mobiloptimeret i dag

Der er mange aspekter at være opmærksom på i forbindelse med at have en hjemmeside. Et af de punkter som spiller en større og større rolle, er om din hjemmeside er optimeret til mobile enheder. Det spiller en større og større rolle hos Google og er vigtigt for brugere der besøger din hjemmeside. I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor en mobiloptimeret hjemmeside vigtig.

Stor betydning for Google

Det er først og fremmest vigtigt at din hjemmeside er mobiloptimeret, for at du kan få de gode placeringer i Google. Og de gode placeringer i Google er vigtigt for at få nye kunder til din forretning.

Mobilvenlighed har længe spillet en rolle hos Google men blev for alvor afgørende da Googl i starten af 2018 satte fart under udrulningen af Google Mobile First Index.

Google Mobile First Index handler om at hjemmesider skal indekseres via mobilversionen af hjemmesiden frem for desktop.

Det kan derfor få negative konsekvenser for din placeringer, hvis du ikke har en god mobilversion af din hjemmeside, efter Mobile First Index er blevet en realitet hos Google.

 

Derfor er mobile enheder vigtige for Google

Der er flere grunde til at de mobile enheder spiller en stor rolle hos Google.

Først og fremmest foretages flere og flere søgninger fra mobile enheder fordi vi bruger mobiler meget. Google vil gerne vise de bedste resultater for brugerne og derfor kan en hjemmeside der ikke fungere på mobile enheder ikke kom i toppen, da det giver en dårlig brugeroplevelse for dem der bruger Google fra mobilen.

Vi bruger mobiler til mere og mere i vores dagligdag, herunder Google søgninger som foretages i stor stil. De fleste kan slet ikke forestille sig at lave uden en god Smartphone i dag, som fx også kan ses i stigningen af virksomheder er tilbyder mobilreparation som IREP.

Google vil gerne være den dominerende søgemaskine inden for mobile enheder. I dag foretages over 90 % af alle mobile søgninger på Google og det tal vil Google gerne beholde, så de fortsat vil være der hvor personer søger efter andre hjemmesider.

 

Din hjemmeside skal være mobiloptimeret

Førhen var det nok, hvis din hjemmeside var mobilvenlig – dvs. kunne tilgås fra mobile enheder uden de store problemer.

Det er dog ikke altid nok i dag. I dag skal du sætte fokus på at mobiloptimere din hjemmeside, og skabe et bestemt design til de mobile enheder, så brugerne får en god oplevelse med din hjemmeside.

Hjemmesidens skal være nem at overskue og navigere rundt på, så den skaber en god oplevelse på de mobile enheder.

Det fx vigtigt at teksten er stor nok, så man ikke skal zoome ind for at læse, hvad der står på siden.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *