Tips til at spotte en svindler online

I det forgangne år har der været flere sager online, som har omhandlet online svindlere. Disse personer har formået at oprette en falsk hjemmeside, der har lokket uskyldige brugere til at foretage et køb. Når der er foretaget køb nedlægger de siden og bevæger sig videre. Det er derfor essentiel at kunne spotte en sådan side, hvorfor vi vil give tips til dette her.

 

CVR-nummer

 

Virksomheder i Danmark skal være registreret i CVR-registeret, hvilket gør, at de får et CVR-nummer, der gør dem berettiget til at forhandle varer. Det er ydermere lovpligtig at oplyse denne nummer på sin hjemmeside, hvorfor en god måde at spotte en svindler på er ved at identificere, at dette nummer mangler. CVR-nummeret er ofte til at finde i bunden af hjemmesiden ved siden af virksomhedens øvrige kontaktoplysninger.

 

Alt for gode tilbud

 

Hvis man støder på tilbud, der er alt for gode til at være sande, skal ens reaktion ikke være at købe produkter uden at tøve, men i stedet skabe en følelse af skepsis. Dette gælder især, hvis man har med mærker at gøre, som normalt er rigtig dyre. Så hvis du ser, at mærker som Gucci, Louis Vuitton eller lignende mærker holder udsalg med høje procenter, så er der stor chance for, at det rent faktisk ikke er dem, der holder udsalget, men en svindler.

 

Slå hjemmesiden op

 

Hvis du tvivler på en hjemmesides troværdighed, kan en måde at b- eller afkræfte dette være at lave en Google søgning med virksomhedens navn. Hvis det er en fupside, vil der uden tvivl komme resultater frem med forskellige fora, hvor folk beskriver deres dårlige oplevelser med denne side. Hvis det er en troværdig side, vil det eneste der kommer frem være hjemmesiden.

 

Benyt ovenstående tips til at undgå at blive taget med bukserne nede af en svindler.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *