Er nettet den nye genbrugsbutik?

E-handel er for alvor vundet frem de seneste årtier og har næsten overtaget handlen fra de traditionelle, fysiske butikker. Den stigende tendens til e-handel hænger sammen med en travl hverdag, hvor handel over internettet byder på hurtige, nemme handler, med alt hvad hjertet begærer, samtidig med en tendens til at genbruge og købe retro ting.

Fra forbrug til genbrug

For hvert trend kommer der en modtrend, sådan har det været så langt tilbage vores tidsregning går. 00’erens trend var at købe nyt, nyt og mere nyt, og når der kom noget nyere, end det man allerede havde, smed man det gamle ud – også selvom det stadig var helt funktionelt.

Den forbrugerkultur er vi i 10’erne gået i protest mod, og vi har nu en genbrugskultur, hvor vi ikke smider noget som helst ud. Vi laver gamle ting om til nye ting, giver vores ting til genbrugsforretninger eller sælger vores ting på internettet. Og skal vi have nyt, køber vi det også brugt.

Genbrugskulturen ses overalt

Trenden er at være bæredygtig og miljørigtig og at spare miljøet for mest mulig produktion af nye ting. Genbrugskulturen kommer til syne overalt. På internettet hvor det bugner med hjemmesider, der forhandler brugt.

Genbrugsbutikkerne der er at finde i flertal i alle byer, store som små, og i fjernsynet, hvor der sendes et utal af programmer, om hvordan man genbruger sine ting eller finder guldet ude på markederne.

For travlt til at handle

Tendensen til at sælge og købe brugt på internettet hænger også sammen med den travle hverdag, de fleste af os har. De færreste af os vil have tid til at sælge vores brugte ting på et genbrugsmarked, da hverdagen også skal hænge sammen med arbejde, børn, venner og sportsaktiviteter.

Derfor anvender vi nettet til at sælge vores ting og også købe ting. Og vi køber mange ting over nettet. Mange handler dagligvarer, har købt abonnementer på grøntsager og køber bland-selv slik på nettet, ligesom det ofte er hjemme fra stuerne, der bliver handlet møbler, tøj, sko og rejser.

Retro er moderne

Trenden med at genbruge og genfinde gamle ting, gør også, at alt, der har en slidt eller gammelt retro-look, er super moderne. Det er derfor muligt at finde alt, hvad man behøver, på internettet. Det er faktisk lige meget, hvad man søger, eller skal bruge, så kan det findes på nettet.

Der findes et hav af sider, som sælger og forhandler brugte varer. Der findes hele sider, der lever af at forhandle andres brugte ting, ligesom der findes et hav af sider, hvor man forhandler direkte med sælger eller køber.

Faktisk er det så moderne at vælge retro og leve bæredygtigt, at flere vælger at snyde lidt. Det retro look er moderne, og man vil gerne udstråle, at man hvert fald ikke er en af dem, der forbruger helt vildt.

Derfor kan man for eksempel købe bondehusvinduer, som er nye, men emmer af nostalgi og genbrug – og vinduerne kan naturligvis købes over nettet.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *