Det skal du tænke over, når du designer en hjemmeside

Der kan være kæmpe forskel på, hvordan du designer din hjemmeside, hvis du vil have dine brugere til at gøre noget bestemt på den. Især hvis du ikke vil have, at de skal forlade dine hjemmeside med det samme. Ofte snakker vi kun om brugervenlighed, som i hvad du skal klikke rundt på. Men hvis du vil sælge en ydelse som f.eks. biograf gavekort, er det vigtigt, at du også har godt indhold.

Brugeroplevelsen opstår i synergi med indholdet. Du kan have verdens bedste indhold, men hvis dine brugere ikke kan finde det, så tjener du ikke nogle penge. Hvis du har en let og overskuelig hjemmeside uden godt indhold, så får du også problemer.

Design en hjemmeside med plads til indhold

Når du går i gang med at designe en hjemmeside, skal du tænke over, at du skal kunne få indhold ind på den, så du er sikker på, at folk kan finde de informationer, som de leder efter.

Her er det ikke altid en god idé, hvis du har en onepage hjemmeside, hvis der er mange ting, som du gerne vil fortælle til kunden. Så bør du finde ud af det med det samme, så du har gjort plads til det. Når der skal sælges biograf gavekort er det en god idé at beskrive, hvad du helt præcis sælger, men det skal også være let for kunden at købe produktet.

Derfor giver det mening, hvis teksten står efter selve købsprocessen. Det må ikke ende med at stå i vejen for det vigtige, som er at købe dit produkt. Om det så er biograf gavekort eller sportstøj. Det  er altid det samme. Hvis du gerne vil se et eksempel på, hvordan det kan gribes an, kan du trykke her.

Hvis du tænker brugeroplevelse ind med det samme, så skal dine kunder eller besøgende nok gøre det, som du ønsker, at du skal gøre. Et eksempel på en almindelig hjemmeside er, at du gerne vil have dem til at skrive sig op til dit nyhedsbrev, og så nytter det ikke noget, at du gemmer det i footeren.

Alle disse ting skal du tænke over. Hvis du er på en platform som WordPress, kan du selvfølgelig godt ændre mange af disse ting sidenhen.

Tænk på alt dit indhold

Indhold er vigtigt på en hjemmeside og en webshop. Alt for mange tror, at brugeren selv kan gætte, hvad de skal finde på hjemmesiden, fordi de tror, at man kan regne det ud. Du skal forklare dine ydelser til alle personer, da alle er potentielle kunder for dig.

Hvis ingen forstår, hvad du sælger, er det ikke deres skyld. Med simple ting som biograf gavekort kan det godt være, at du tænker, at det burde de kunne regne ud, men selv her er det en god idé, at du forklarer dig til kunden.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *