3 smarte Backup-løsninger til WordPress

Har du én gang prøvet at stå med en hacket WordPress-løsning og ingen backup, så ved du hvorfor det her indlæg er vigtigt.

Har du endnu ikke haft den fornøjelse, så kan jeg også kun anbefale dig at læse videre, så du slipper for den.

Som standard tager WordPress nemlig ikke backup af sig selv. Men det er et problem, du nemt kan løse ved hjælp af plugins og en mindre månedlig betaling.

Vi kigger her på 3 af de smarte backup-løsninger til WordPress, der kan spare dig mange timers frustration og spildtid, når først uheldet ellers er ude.

Husk, at selvom dit webhotel reklamerer med indbygget backup, så bør du tage en ekstern backup uanset. Backuppen dit webhotel tager er sjældent komplet (både filer og database) og ofte kun en gang om ugen. Det er bare ikke nok.

Vaultpress

downloadAutomaticc er virksomheden, der har lavet WordPress og stadig udgiver de nye kerneversioner af styresystemet. Det er også den gruppe, der står bag pluginnet Vaultpress (vault er engelsk for ”sikkerhedsskab”).

Vaultpress koster fra 5 dollars om måneden og fungerer super fint. Det er den løsning, KE-Web.dk selv benytter sig af.

KE-Web.dk har indstillet Vaultpress til at tage backup af databasen (dine indlæg, opsætning af tema, kommentarer og meget mere) hver eneste dag. Hver uge tages der en backup af filer – det vil sige selve temaet, billedfiler og meget mere.

Det fungerer godt og de (heldigvis kun) få gange vi har haft behov for at trække en backup ud af den online brugerflade der følger med har også dette bare fungeret.

MyRepono

myrepono_backup_filesMyRepono er også et betalingsplugin. I stedet for en fast månedlig pris ”tanker du op”. Du bruger dine optankede midler i et tempo, der passer til hvor ofte du tager backup og hvor meget din installation fylder.

MyRepono fungerer fint, når du har sat op én gang og er et udmærket supplement til Vaultpress.

WordPress to Dropbox

wp2dbDette plugin er i modsætning til de to andre gratis, hvis du i forvejen har en Dropbox-konto. Du kan blive nødt til at betale for plads i Dropbox til gengæld – det afhænger af, hvor meget din WordPress-installation fylder og hvor meget plads du derfor skal have.

Med WordPress to Dropbox bliver din Dropbox fyldt med filer og databaser. Nemt og hurtigt, hvis du i forvejen bruger Dropbox. Til gengæld ikke så egnet, hvis du også har Dropbox installeret på din telefon. Her bør du i hvert fald indstille mapperne med backup til ikke at blive downloadet, da det kan være en del plads, du ellers optager fra din mobiltelefon.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *