Hastighed betyder meget for din SEO

Google lægger mere og mere vægt på brugeroplevelsen – og en vital del af brugeroplevelsen er hastigheden. Hvis du serverer en sløv oplevelse på dit website ryger mange af dine brugere også væk og så falder dine rankings.

Nok bliver vores internet hurtigere og hurtigere, men hvis vi ikke optimerer vores websites tager det stadig mange sekunder at indlæse.

Der er god økonomi for din virksomhed i at minimere din loadhastighed. En sejlivet historie går på, at når Amazon putter 0.1 sekund, 10 millisekunder, på deres loadhastighed mister de 10 % af deres konverteringer.

Sammenlæg filer og bedre hosting

Måden du får et hurtigere indlæsende website på er især ved sammenlægning af dine filer, optimering af din kode, optimering af dine billeder og en stærkere webhost.

Du kan få webhoteller til bare et par kroner om måneden, men de webhoteller er optimeret til at have så mange sider som muligt på samme server – ikke til at levere den hurtigste indlæsning.

Betal derfor lidt mere for din hosting.

Du kan regne med at dine brugere har i hvert fald et par megabyte i forbindelse – priserne falder løbende.

“Mobile first”

Når du bygger et nyt website bør du gøre det efter principperne om “mobile first“.

Det betyder i praksis at du først bygger den mobile version af din side. Hvis brugeren kommer ind fra en almindelig desktop lægges der herefter flere elementer på og mere kode på siden.

Alternativet – det underlegne alternativ – er at bygge siden til desktop før. Når en bruger så kommer ind fra mobilen ignoreres nogle af de elementer, der allerede er blevet indlæst. På denne måde indlæses mere end højest nødvendigt og det skaber en langsommere oplevelse for brugeren.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *